Rundvlees

Passie voor mooi vee en vlees
Waar het om gaat in ons vak? Dat we de klant een puur en mals stuk rundvlees kunnen bieden. Met een constante, superieure kwaliteit, een heerlijke smaak en van goede komaf.

Elke dag weer werken we met een prachtig produkt.
Mals rundvlees van de hoogste kwaliteit en met de lekkerste smaak. Dat is waar het ons om gaat. In Twente werkt een aantal boeren met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Zij mesten onze runderen. In een groene omgeving, waar nog rust en ruimte is.

Blonde d’Aquitaine en Belgische Blauwe
Het vlees is uitsluitend afkomstig van runderen die speciaal gefokt en gemest worden om de kwaliteit van hun vlees. Zoals de Blonde d’Aquitaine, van oorsprong afkomstig uit Zuid-Frankrijk, en de Belgische Blauwe. In de gastronomie van Frankrijk krijgt het Blonde d’Aquitaine-vlees zelfs de hoogste waardering. Het zijn runderen die met hun fijne huid en forse bespiering de beste kwaliteit vlees geven.

Zorg voor het welzijn van de dieren
Onze koeien en kalveren lopen het grootste deel van jaar in de wei en grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht.

koeien in de wei
Onze runderen zijn gehuisvest in een rustige omgeving, in ruime stallen, op stro. Een uitgekiende voersamenstelling en perfecte verzorging vertalen zich in kwalitatief hoogwaardig rundvlees, met een constant hoge kwaliteit. Mals en zacht rundvlees, met veel smaak en mooi rood van kleur.

De voeding van de dieren bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten zoals hooi, maïsmeel en tarwe. Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven. En dat goede leven proeft u terug in de smaak van het vlees.

Het mooi gerijpte vlees is mager, mals, heerlijk van smaak en mooi rood van kleur. In een tijd waarin de consument verantwoord en gezond wil leven, past dit rundvlees bijzonder goed. Het magere vlees kent een lager vetpercentage en is licht verteerbaar, het bevat veel vitamine B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink. Bovendien is het vlees snel en gemakkelijk te bereiden.